Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Nio taxiföretag i konkurs i augusti (uppdaterad version)

Taxikonkurserna fördubblades i augusti. Foto: Svenska Taxiförbundet.

Antalet konkurser i taxibranschen var under augusti nio. Det visar färsk statistik från företaget UC. I augusti förra året gick nio företag i hela transportbranschen i landet i konkurs. Svenska Taxiförbundet anser att det är nödvändigt med ett ekonomiskt riktat stöd till taxibolagen för att säkerställa tillgänglighet i hela landet. En tidigare version av den här artikeln byggde på felaktiga siffror som distribuerats av Svenska Taxiförbundet.

— Taxibranschen har kraftigt påverkats med anledning av den situation Sverige befinner sig till följd av covid-19-pandemin. I stort sett för alla taxibolag har intäkterna minskat eller helt upphört. Konsekvenserna av att inte rikta ett ekonomiskt stöd till taxibranschen är många, säger Claudio Skubla, förbundsdirektör på Svenska Taxiförbundet.

— Utan ekonomiskt stöd från staten är risken stor att flera regioner och kommuner inom kort står helt utan fungerande taxiverksamhet. Då går det inte heller att upprätthålla beredskap för att klara av den samhällsviktiga verksamhet som färdtjänst och sjuktransport är. När hjulen börjar snurra så kommer det även få en negativ påverkan för näringslivets möjligheter till transporter.

Antalet konkurser i taxibranschen under augusti månad 2020 uppgick till totalt 9 stycken fördelade på följande län:

  • Stockholms län, 2 st
  • Uppsala län, 1 st
  • Västra Götalands län, 1 st
  • Kronobergs län, 1 st
  • Norrbottens lån, 1 st
  • Skåne län, 1 st
  • Värmlands län, 1 st
  • Gotlands län, 1 st

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)