Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

EkmanBuss och Skansen i skolsamarbete

EkmanBuss och Skansen inleder samarbete för att göra Skansen tillgängligare för skolor. Foto: EkmanBuss Flexibussitet.

EkmansBuss Flexibussitet och Skansen inleder samarbete för att underlätta för Stockholms skolelever att ta del av Skansens omfattande skolprogram. Samarbetet syftar till att eleverna ska kunna ta del av visningarna i skolprogrammet utan att belasta kollektivtrafiken. Istället erbjuder Skansen och EkmanBuss nu visningar med egen busstransport.

Skansens populära skolvisningar för förskola, grundskola, gymnasium, särskola och SFI innehåller teman som exempelvis ”Hur påverkas Östersjön av oss människor och hur påverkar havet oss?”. Eller att ta utgångspunkt i historien och låta eleverna testa och ifrågasätta sina tankar och värderingar kring något som är lika aktuellt nu som för 100 år sedan, nämligen demokrati.

Då reserestriktionerna i lokaltrafiken kvarstår vill EkmanBuss och Skansen säkerställa att eleverna på ett tryggt sätt kan ta sig till skolvisningarna trots kollektivtrafikens reseutmaningar.

– I en tid då många arrangemang blir inställda känns det viktigt att försöka underlätta för lärare att planera in några uppskattade skolvisningar på Skansen. Det känns väldigt kul att genom vårt samarbete kunna vara med och bidra till att fler elever får tillträde till Skansens mångfacetterade klassrum, säger Fredrik Anrin, Verksamhetschef på EkmanBuss Flexibussitet.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)