Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ovanligt stark augusti för bussarna

Scania toppar nyregistreringarna av tunga bussar i Sverige under augusti. Foto: Scania.

Nyregistreringarna av tunga bussar var i augusti i år mer än dubbelt många som samma månad förra året enligt Bil Swedens statistik. Nästan hälften av de nyregistrerade bussarna var Scania, med Mercedes-Benz på andra plats, långt före övriga märken. ”Nyregistreringarna av bussar ökade kraftigt med 112 procent, i augusti. Det är en uppgång från förhållandevis låga nivåer ifjol. Bussmarknaden styrs till stor del av offentliga upphandlingar”, kommenterar Jessica Alenius, vice vd på Bil Sweden.

Under augusti registrerades totalt 214 nya bussar (både lätta och tunga), 111,9% fler än under samma tid förra året, då 101 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – augusti 959 bussar, 5,0% färre än förra året, då 1010 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 106 under augusti, 112,0% fler än under samma tid förra året då 50 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – augusti 787 tunga bussar, 2,4% färre än under motsvarande period förra året då 806 registrerades.

Här är topplistan för nyregistrerade tunga bussar enligt Bil Sweden:

Scania 48
Mercedes-Benz 40
Volvo 9
Solaris 5
MAN 2
Setra 1
Temsa 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)