Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bättre sovmöjligheter på poppis bussresemål

Boris Lennerhov, vd för Gekås Ullared, och Andreas Granberg, vd för MTA Bygg & Anläggning bygger ett nytt, stort shoppinghotell. Foto: Gekås.

Ett av Sveriges populäraste bussresemål, Gekås i Ullared, bygger ut möjligheterna att bo i anslutning till varuhuset. Nu påbörjas byggnationen av ett nytt hotell med 154 rum, 250 meter från varuhuset. Gekås´ vd Boris Lennerhov räknar med att det nya hotellet ska stå klart till sommaren 2022.

I dagarna öppnar Gekås upp 3 000 kvadratmeter ny shoppingyta, samtidigt som man har konstaterat att efterfrågan på övernattningsmöjligheter i nära anslutning till varuhuset bara växer. För att möta detta börjar Gekås den här månaden att bygga ett sju våningar högt shoppinghotell med 154 rum, restaurang och konferenslokaler

– Vi bygger det nya hotellet mitt emot det befintliga och förbinder de båda byggnaderna med en gångbro i glas över vägen. Sammanlagt kan vi då erbjuda drygt 260 rum bara ett par hundra meter från varuhuset, säger Boris Lennerhov.

Gekås Ullareds nya hotell har byggstart i september 2020 och man räknas med att kunna ta emot de första övernattande gästerna till sommaren 2022. Hotellet kommer att uppföras av MTA Bygg & Anläggning, en lokal aktör med säte i Halmstad och verksamhet i både Halland och Skåne.

Gekås Ullared är Skandinaviens största varuhus. Med 4,8 miljoner besökare per år är det också Sveriges största besöksmål.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)