Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vd-skifte hos taxijätte

Cabonline Group skiftar vd med omedelbar verkan.

Taxijätten Cabonline Group tillsätter ny vd. Styrelsen i Cabonline Group har utsett den nuvarande ekonomichefen Anneli Lindblom till tillförordnad vd med omedelbar verkan. Därmed lämnar Cabonline Groups vd sedan närmare tre år, Peter Viinapuu, sitt uppdrag. Cabonline Group har 3 000 anslutna åkerier och cirka 5 700 taxibilar i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

– Jag vill tacka Peter för goda insatser under nära tre år. Baserat på den fas vi nu går in i är ägarna, styrelsen och den operativa ledningen överens om att göra det under ett nytt ledarskap, säger James Mitchell, styrelseordförande Cabonline Group.

Anneli Lindblom rekryterades till Cabonline Group som CFO i februari 2020. Hon kommer närmast från en roll som vice vd på konsultbolaget Acando och har dessförinnan haft CFO-roller på Proffice och Cybercom.

Inom Cabonline Group finns varumärken som TaxiKurir, Norgestaxi, TOPCAB, Kovanen, Taxi Skåne, Taxi Väst, Umeå Taxi, Sverigetaxi och Taxi 4×27.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)