Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Vi vill sätta fart på bussresebranschen”

Erik Dahlbom, Svenska Turistbussföretagen: ”Vår mission är att sätta fart på bussresebranschen igen”. Foto: Ulo Maasing.

Den buss- och resemässa som Svenska Turistbussföretagen planerar att arrangera den 8 – 9 april är ingen konkurrent utan ett komplement till Sveriges Bussföretags Busstorget. Vår mission är att sätta fart på bussresebranschen igen, säger Erik Dahlbom, vice ordförande i Svenska Turistbussföretagen till bussmagasinet.se. Busstorget (klicka här) arrangeras den 15 – 16 april på Hotell Tyulösand, medan Svenska Turistbussföretagens buss- och resemarknad äger rum på Lundsbrunn, cirka tolv kilometer norr om Skara.

Erik Dahlbom beskriver arrangemanget som en ren marknad där köpare möter säljare med fokus helt på bussturism.

– Vi har knutit nyckelpartners till oss och kommer ha ett bra och stort utbud av utställare från fordons och resebranschen, bland annat hotell, grossister, färjor och turistbyråer. Tidpunkten är vald att passa när researrangörerna börjar planera nästa års resor, och den får inte krocka för mycket med tex Hollandsresorna som börjar veckan efter och med det följer hela vårens resor med alla grupper och andra resmål, säger Erik Dahlbom.

– Marknaden är ingen konkurrent med Sveriges Bussföretags Busstorget, den är ett komplement. Vår mission är att sätta fart på bussresebranschen igen och tror och hoppas att vi får besökare oavsett vilken branschförening man är med i. Därför satsar vi på en låg avgift för utställare och gratis entré för samtliga i branschen som vill komma och besöka marknaden. Om branschen vill så skapar vi mötesplatsen i Lundsbrunn 8 april 2021

Share Dela

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)