Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ännu ett branschevent blir digitalt

Britta Wirtz, vd för Messe Karlsruhe och Mohamed Mezghani, UITP:s generalsekreterare, tvingas ställa in den stora iT-mässan för kollektivtrafik i fysisk form.

Covid-19-pandemin fortsätter att slå mot allt fler arrangemang som berör kollektivtrafiken. Det är nu klart att IT-Trans, den stora mässan och konferensen om IT i kollektivtrafiken, som skulle ägt rum i tyska Karlsruhe i början av december blir helt digital. Ursprungligen skulle IT-Trans ha ägt rum i början av mars, men till följd av pandemin sköts arrangemanget fram till de första dagarna i december.

På torsdagen beslöt dock arrangörerna, den internationella kollektivtrafikunionen UITP och Messe Karlsruhe, att ställa in IT-Trans i fysisk form. Istället blir det ett helt digitalt arrangemang.

Anledningen är det snabbt växande antalet covid-19-infektioner, att allt fler områden i världen klassas som riskområden, inräknat Karlsruhe där mässan skulle ägt rum.

– Vi har noga följt utvecklingen de senast veckorna och varit i ständig kontakt med myndigheterna. De senaste bedömningarna från dessa har gjort att vi har insett att ett fysiskt arrangemang dessvärre är omöjligt att genomföra, säger Mohamed Mezghani, UITP:s generalsekreterre, and Britta Wirtz, vd för Messe Karlsruhe.

Istället hålls IT-Trans som ett interaktivt, digitalt event den 1– 3 december.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)