Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Eneroth: Mer jämställdhet i transportsektorn

Vill ha mer jämställdhet i transportsektorn. Foto: Ulo Maasing.

Trafikverket och Transportstyrelsen ska verka för att transportsektorn blir mer jämställd, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). ”Alltför ofta utgår byggandet av infrastruktur från män och bilar, det vill jag ändra på. Jag vill att transportsektorn och våra myndigheter aktivt arbetar med att utveckla jämställdhetsarbetet”, säger Tomas Eneroth.

Regeringen ger därför Trafikverket och Transportstyrelsen i uppdrag att redovisa inriktningen för det fortsatta arbetet med jämställdhetsintegrering för åren 2022–2025. Redovisningen ska innehålla identifierade jämställdhets­problem inom myndighetens verksamhetsområde eller i samhället och beskriva om hur myndighetens verksamhet kan bidra till att lösa problemen.

Redovisningen ska också beskriva hur jämställdhet integreras i myndighetens interna processer och innehålla identifierade förbättringsområden.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)