Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler singelsäten och smittanpassad klimatanläggning när Vy förnyar

Vy Bus4You investerar i elva nya dubbeldäckare. Arkivbild: Ulo Maasing.

Expressbussföretaget Vy Bus4You förnyar sin bussflotta med elva bussar av den modell som har flest singelsäten för passagerarna. Dessutom kommer bussarnas klimatanläggningar att vara omprogrammerade för att minska risken för luftsmitta ombord. De första nya bussarna är i trafik från början av november och kommer att trafikera linjerna Oslo – Köpenhamn och Göteborg – Stockholm.

Sedan starten 2007 har Vy Bus4You erbjudit singelsäten ombord på sina bussar i komfortklass. Det är enligt företaget ett alternativ som blivit än mer populärt i spåren av coronapandemin.

Utöver extra singelsäten har de nya bussarna en omprogrammerad klimatanläggning som ökar andelen uteluft och minskar andelen omluft. Det betyder att luften byts ut oftare, vilket i sin tur minskar risken för luftsmitta.

– Vi jobbar ständigt mot att hitta nya lösningar för att eliminera smittspridningen. Därför har denna omprogrammering redan implementerats för alla våra bussar på vår sträcka Oslo–Stockholm. Vi kommer även att kunna programmera om våra resterande bussar. Vilket självklart känns som en väsentlig åtgärd, säger Elvir Rascic, affärsområdeschef för Vy Travel.

De elva dubbeldäckarna är utrustade med 58 sittplatser vardera, varav fjorton är singelsäten. Bussarna kommer att tillhöra Vy Bus4You:s depå i Göteborg och trafikera linjerna Oslo–Köpenhamn och Göteborg–Stockholm.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)