Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ökad trängsel på Uppsalabussar trots folkhälsomyndighetens råd

Trots att Folkhälsomyndigheten utfärdat lokala rekommendationer för Uppsala ökar trängseln på bussarna. Arkivbild: Ulo Maasing.

En vecka efter att Folkhälsomyndigheten gick ut med lokala råd och anvisningar för Uppsala har trängseln ökat påtagligt på bussarna i staden. Förra veckan var 123 av lokaltrafikens bussar överfulla enligt UL:s egen definition. Det är 30 procent mer än veckan innan folkhälsomyndigheten gick ut med sina riktade rekommendationer till Uppsala, rapporterar Sveriges Radio P4 Uppland.

– Det är tyvärr fler som reser. Vi hade önskat att med alla de uppmaningar som vi kommit med till invånarna i Uppsala skulle färre resa med kollektivtrafiken, säger UL:s presschef Helena Klange till SR Uppsala.

Samtidigt som fler trängs på bussarna söker sig färre till butiker och restauranger i Uppsala enligt Uppsala Citysamverkan. Dagen efrer att de allmänna råden kom var det 19 procent färre och på lördagen nästan 40 procent färre besökare i butikerna i centrum.

– Endera hörsammar inte befolkningen uppmaningen att inte åka med kollektivtrafiken eller också är det många som måste åka kollektivt och inte kan minska det, säger Anna Gillman, tillförordnad smittskyddsläkare i Region Uppsala län till SR.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)