Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Nya restriktioner i Skåne

Bör undvikas av alla i Skåne. Arkivbild: Ulo Maasing.

Det senaste dygnet har antalet covid-19-fall ökat kraftigt i Skåne. Därför införs nu nya restriktioner som bland annat gäller kollektivtrafiken.

Enligt de nya restriktionerna bör alla i Skåne undvika att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel. Dock kan resor som inte går att undvika, som resor till arbete, skola eller vård genomföras.

Alla bör också avstå från att besöka butiker och köpcentra där risk för trängsel finns, likaså att avstå från idrottstävlingar och cuper där många möts och resor är nödvändiga. Tjänsteresor, konferenser och fysiska möten bör undvikas med mera.

– Nu behöver vi dra i nödbromsen. Det är på allvar nu. Var och en måste följa de skärpta råden för att minska smittspridningen, säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Region Skåne till SvT.

Råden gäller i tre veckor från och med nu men kan komma att förlängas.

Tidigare har liknande skärpta råd och anvisningar utfärdats för Uppsala, vilket har minskat antalet besökare i butiker och varuhus. Däremot har resandet med kollektivtrafiken ökat sedan rekommendationerna för Uppsala utfärdades, vilket vi nyligen rapporterat om (klicka här).

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)