Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Laddstationer i paketlösning från MAN

MAN erbjuder nu paketlösningar som också innehåller laddinfrastruktur. Foto: MAN.

Samtidigt som buss- och lastbilstillverkaren MAN snart börjar leverera sina eldrivna stadsbussar erbjuder företaget nu laddinfrastruktur för elbussar och ellastbilar. Det sker i samarbete med två partnerföretag, holländska Heliox och tyska SBRS. Kunder som vill elektrifiera sin vagnpark kan därmed köpa både fordon och laddstationer i en paketlösning genom MAN:s säljorganisation i 28 europeiska länder. Flera andra busstillverkare, bland andra Volvo och Solaris, erbjuder sedan tidigare liknande paketlösningar.

Stefan Sahlmann, chef för MAN Transport Solutions. Foto: Ulo Maasing.

De laddstationer som MAN erbjuder täcker ett brett spektrum från 25 till 300 kW och från mobila laddstationer till stationer för stora fordonsflottor. Det är även möjligt att ladda flera fordon från en enda station.

På begäran kan också Heliox eller SBRS ta hand om installation och service av stationerna.

– Vi är övertygade om att kunderna förväntar sig att vi kan erbjuda heltäckande lösningar för elektromobilitet. Det gäller såväl omfattande rådgivning när det gäller skifte till elbussar och ellastbilar som tjänster när det gäller laddning och energifrågor. Vårt mål är därför att göra omställningen till elektromobilitet så pålitlig, okomplicerad och kostnadseffektiv som möjligt för våra kunder, säger Stefan Sahlmann, chef för MAN Transport Solutions.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)