Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Länstrafiken Kronoberg firar 40 år

Länstrafiken Kronoberg firar 40-årsjubileum. Foto: Ulo Maasing.

Länstrafiken Kronoberg bildades 1980 firar i år sitt 40-årsjubileum. Den som vill uppleva lite småländsk kollektivtrafikhistoria kan få glimtar av Länstrafikens historia, dels genom en utställning som öppnade på Växjö Resecentrum på onsdagen, dels genom en digital utställning där man kan läsa om händelser genom åren och se bilder på bussar, tidtabeller med mera.

Den utställning som öppnade i Växjö ska sedan turnera runt om i länet och visas på bland annat bibliotek och vårdcentraler.

– Vi vill dela med oss av vår historia då vi jobbat i många år med att erbjuda kronobergarna en väl fungerande kollektivtrafik. Utvecklingen av resandet har varit väldigt bra och innan coronapandemin var resandet på en nivå den aldrig tidigare varit. 10,6 miljoner resor genomfördes i länet under 2019. Det är många som bidragit till den fina utvecklingen vi sett i kollektivtrafiken under dessa år; resenärer, förare och personal – utan dem hade vi inte nått de mål som vi satt upp säger Thomas Nilsson, trafikdirektör Länstrafiken Kronoberg.

Klicka här för att komma till den digitala jubileumsutställningen.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)