Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sörmland väntar på beslut av Arbetsmiljöverket

Sörmlandstrfiken hoppas på besked från Arbetsmiljöverket i veckan så att bussarnas framdörrar åter kan öppnas. Foto: Ulo Maasing.

Sörmlandstrafiken, som har ansvaret för kollektivtrafiken i Region Sörmland, väntar, liksom regionala kollektivtrafikmyndigheter och bussföretag på andra håll, på besked om man kan öppna framdörrarna på bussarna. Frågan ligger hos Arbetsmiljöverket som ska avgöra om ett plexiglasskydd för förarplatsen ska göra det möjligt att åter öppna framdörrarna. Joakim Karlén, verksamhetschef för kollektivtrafiken på Region Sörmland, säger till Södermanlands Nyheter att han hoppas på ett positivt besked från Arbetsmiljöverket i veckan.

– I många veckor har man från myndighetens sida sagt att ett besked är att vänta och sedan sagt ”Vi får se om vi kan ta beslut i den här frågan nästa vecka”.

Skyddet vid förarplatsen ska säkra att bussföraren inte riskerar att smittas – eller smitta någon annan.

– Skivan kallas lite slarvigt för plexiglas, men det är i själva verket så mycket mer än bara ett vanligt plexiglas, sägerJoakim Karlén till SN.

Kollektivtrafiken i Sverige förlorar idag en miljard i månaden i förlorade biljettintäkter på grund av minskat resande och ökat fusk. Regeringen har utlovat tre miljarder i statligt stöd för perioden april – juni. För resten av året finns inget stöd från regeringen. Sörmlandstrafiken räknar med att under de tre månader som stöd utgår ha tappat intäkter på cirka 26 miljoner kronor.

Även Bengt Karlsson på Transdev säger till SN att han tror att en lösning är i sikte.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)