Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: ”Alltför vanligt med onödiga resor”

Många län rapporterar att alltför många personer väljer att resa i rusningstid och att göra onödiga resor. Foto: Ulo Maasing.

Efterlevnaden av myndigheternas råd och rekommendationer varierar i kollektivtrafiken. Många län rapporterar att alltför många personer väljer att resa i rusningstid och att göra onödiga resor. Det skriver länsstyrelsen i Skåne i sin veckorapport om hur Folkhälsomyndighetens rekommendationer, riktlinjer och råd för inrikesresor med mera följs. På regeringens uppdrag sammanställer länsstyrelsen i Skåne varje vecka en rapport som bygger på inrapportering från samtliga länsstyrelser i landet.

När det gäller den lokala och regionala kollektivtrafiken rapporterar 21 län medelhåg till hög efterlevnad av Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Två län rapporterar om någon form av försämring och ett län om förbättringar. Övriga rapporterar ingen förändring sen föregående vecka.

Men många län rapporterar att alltför många personer väljer att resa i rusningstid och att göra onödiga resor.

Överlag är beläggningen i kollektivtrafiken lägre jämfört med normalläget. Men vissa tendenser syns till ett ökat generellt resande.

Den samlade bedömning som länsstyrelsen i Skåne gör pekar på en viss försämring vad gäller allmänhetens noggrannhet med att hålla avstånd och att följa andra rekommendationer på offentliga platser.

Flera län rapporterar om en sämre efterlevnad bland 70-plussare och rapporterna från de olika länsstyrelserna fortsätter att tala om att allmänheten uppvisar en trötthet att följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)