Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stor elbussorder till Irizar

Spanska Irizar växer på elbussmarknaden. Foto: Irizar.

Den spanska busstillverkaren Irizar fortsätter att ha framgångar med sina elbussar. Företaget har nu fått en order på 49 elbussar till den franska staden Strasbourg. I Sverige är Irizar mest känd för sina turistbussar, såväl helbyggda som karosserade på chassier från andra busstillverkare.

Order från Strasbourg avser 49 tolvmeters elbussar av modell Irizar ie. Bussarna är utrustade med tre dörrar och har 23 sittplatser, varav fyra är anpassade för personer med rörelsenedsättning. Dessutom finns två rullstolsplatser. För rullstolar finns en eldriven ramp vid mittdörren. Förarplatsen är utrustad med en skyddande dörr försedd med en övre plexiglasdel.

Batterierna är utvecklade och tillverkade av Irizar. Laddning sker nattetid i depå.

De första leveranserna sker mot slutet av det här året.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)