Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tysk jättemanifestation för buss- och resebranschen

Senast den tyska bussresebranschen demonstrerade för stöd på grund av covid-19-pandemin var den 17 juni i Berlin. Foto: bdo.

Ett flertal tyska branschorganisationer inom buss- och resebranschen planerar en jättemanifestation den 28 oktober för ett ökat stöd till en näring som har drabbats hårt av covid-19-pandemin. Bland annat väntas hundratals turistbussar delta i ett stort demonstrationståg, från OLympiastadion till Brandenburger Tor i Berlin. Temat för manifestationen är ”Larmnivå Röd”.

Tyska bussbranschorganisationer har under våren och sommaren arrangerat två tidigare manifestationer, men den här gången medverkar också delar av den övriga resebranschen så att det blir en demonstration både med bussar och till fots.

Initiativet till den stora demonstrationen kommer från den välkända organisationen för buss- och gruppresearrangörer RDA.

– Klockan är fem i tolv. Situationen för buss- och gruppturismen blir allt dystrare och det finns ingen förbättring i sikte. De nuvarande åtgärderna räcker inte för att våra företag ska klara sig genom den i stort sett sysslolösa vintern, skriver RDA i ett pressmeddelande.

– På grund av det ökande antalet infektioner är denna stora demonstration förmodligen det sista tillfället att demonstrera i år innan budgetförhandlingarna avslutas i Berlin och att därmed visa på vårt katastrofala affärsmässiga läge och kräva ytterligare, nödvändiga stödåtgärder från regeringen, skriver RDA.

Förutom bussturismorganisationen RDA står en rad andra branschorganisationer bakom manifestationen: BTW (Bundesverband der Deutschen Tourismuswirtschaft), DRV (Deutscher Reiseverband), DEHOGA (Deutsche Hotel- und Gaststättenverband), VIR (Verband Internet Reisevertrieb), gbk (Gütegemeinschaft Buskomfort), asr (Allianz selbständiger Reiseunternehmen).

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)