Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ännu ett kort ger studentrabatt vid resor

Symbolen för Studentresekonceptet.

Ytterligare en studentlegitimation ger nu rabatt för resor med kollektivtrafiken i stora delar av landet. Det är studentlegitimations-utgivaren WeStudents som har anslutit sig till Svensk Kollektivtrafiks studentkoncept med reserabatter i kollektivtrafiken för studenter som studerar minst halvtid.

En stor del av kollektivtrafiken i Sverige är anslutna till Svensk Kollektivtrafiks studentkoncept. I dagsläget ingår Skånetrafiken, Öresundståg, Dalatrafik, Hallandstrafiken, Blekingetrafiken, Länstrafiken Kronoberg, Kalmar länstrafik, Jönköpings länstrafik, Västtrafik, X-trafik och Östgötatrafiken.

– Det känns roligt att välkomna ytterligare en aktör som hjälper branschen att ge studenterna möjlighet att ta del av branschens studentrabatter. Genom att samverka får både studenter, trafikföretag och viserande personal en tydlighet i regelverket om vilka som får ta del av rabatterna i de regioner som ingår, säger Mattias Andersson, projektledare på Svensk Kollektivtrafik.

Svensk Kollektivtrafik har tillsammans med sina medlemmar tagit fram ett koncept med gemensamma grundregler och en gemensam symbol för studentrabatt i kollektivtrafiken. Symbolen som verifierar rätt till reserabatt för studenter och som nu gäller för WeStudents finns sedan tidigare även hos Studentkortet och Mecenat.

Studentkonceptet är ett branschgemensamt regelverk som gäller för studiemedelsberättigad utbildning på universitet, högskola eller annan vuxenutbildning. Studierna ska omfatta minst 50 % och studietakten minst 10 veckor per termin. Konceptet handlar om att skapa gemensamma grundregler kring vem som ska betraktas som en student, inte nivån för rabatter eller biljettyper.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)