Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Viking Line ställer in Ålandskryssningar

Viking Cinderella slutar kryssa till Åland. Foto: Viking Line.

Viking Line beslutade på lördagen att ställa in samtliga kryssningar mellan Stockholm och Åland med Viking Cinderella. Kryssningarna ställs in under perioden 19 november till och med den 3 februari 2021. Orsaken är den ökande smittspridningen i Sverige och de regionala myndighetsråd som gör att merparten av befolkningen nu förväntas undvika icke nödvändiga resor och fysiska kontakter utanför det egna hushållet. Viking Cinderella gör sin sista kryssning för året på söndagen, den 15 november.

I samband med att covid-19-pandemin bröt ut i våras ställdes samtliga kryssningar in fram till och med juni månad. Tack vare införandet av långtgående smittförebyggande åtgärder i terminaler och på fartygen kunde Viking Line dock återuppta kryssningsverksamheten under sommaren och hösten. Men nu är det alltså stopp igen.

– Så som situationen i samhället hastigt har utvecklats de senaste veckorna är det viktigt att vi tar vårt ansvar och ställer in kryssningarna tills det förhoppningsvis lättar igen, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.

Viking Lines övriga trafik påverkas inte. För närvarande går fartyg från Sverige mellan Kapellskär och Mariehamn, respektive mellan Stockholm och Åbo. All trafik mellan Stockholm och Helsingfors är sedan tidigare inställd fram till och med den 28 mars 2021.

Viking Lines svenskflaggade fartyg Viking Cinderella kryssar normalt mellan Stockholm och Mariehamn med 900 000 resenärer per år.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)