Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scania i samarbete för laddning av elbussar och lastbilar

Scania och franska ENGIE med dotterbolaget EVBox samarbetar om laddningslösningar för eldrivna bussar och lastbilar. Foto: Scania.

Buss- och lastbilstillverkaren Scania och den franska energikoncernen ENGIE samt dess dotterbolag EVBox Group har kommit överens om att arbeta tillsammans när det gäller laddning av elbussar och eldrivna lastbilar. Parterna ska gemensamt erbjuda trafikföretag i tretton europeiska länder skräddarsydda och kompletta lösningar för laddning av elfordon.

Scania framhåller att depåladdning ofta är en tillräcklig lösning för transportföretag med stadstrafik och i en del regional trafik. Men samtidigt finner många trafikföretag att det är en komplex fråga att hitta rätt laddningslösningar. Mer komplicerad trafik kräver också mer avancerade laddlösningr.

– En komplett laddningslösning omfattar energiförsörjning, hård- och mjukvara för laddning liksom installation, underhåll och andra tjänster, allt efter varje kunds specifika behov. Partnerskapet med ENGIEoch EVBox Group gör det enklare för våra kunder att gå över till en allt mer elektrifierad fordonsflotta på deras väg mot mer hållbara transporter, säger Alexander Vlaskamp, Scanias försäljningsdirektör.

– Laddningslösningen har en stor påverkan på elfordons räckvidd, flexibilitet och batterier och har därmed en betydande påverkan när det gäller de totala kostnaderna för våra kunder. Vi lär oss mer och mer när det gäller elektrifiering av tunga transporter och genom partnerskap som detta och genom att arbeta nära våra kunder finner vi den bästa vägen framåt, säger Alexander Vlaskamp.

– Vi på ENGIE ser fram mot att kunna utforma, erbjuda, installera och underhålla laddningslösningar för Scanias kunder, både genom vårt eget europeiska nätverk med kvalificerade tekniker och genom det nätverk som våra regionala partners erbjuder, säger Shankar Krishnamoorthy, vice vd för ENGIE.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)