Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Samtrans ut ur Norrtälje (rättad version)

Samtrans Omsorgsresor lämnar över till Sirius i Norrtälje. Foto: Samtrans.

Nobinaägda Samtrans Omsorgsresor avslutar sitt uppdrag att köra skol- och omsorgsresor i Norrtälje. Samtrans vann kommunens upphandling 2019. Men tilldelningsbeslutet överklagades och nu står det klart att Samtrans måste lämna över trafiken till Sirius.

– Det känns naturligtvis tråkigt att lämna ifrån sig en välfungerande samverkan och leverans. Samtrans har bidragit till en kvalitetshöjning de senaste två åren och arbetat intensivt för att resenärerna ska få den omsorg och kvalitet som de har rätt till, säger Eric Steijer, marknadschef på Samtrans.

Under de två åren har kundnöjdheten i trafiken ökat avsevärt.

– Vi har varit mycket nöjda med Samtrans leverans de senaste två åren och hoppas att de kommer tillbaka i framtida upphandlingar, säger Peder Stenström, upphandlingschef Norrtälje Kommun.

– Vi hoppas nu att de som tar över efter oss verkligen förstår vikten av att förvalta förtroendet som vi har byggt upp hos invånarna och kommunen, säger Erik Steijer.

OBS: I en tidigare version av denna artikel skrev vi att upphandlingen vunnits av Bergkvarabuss. Rätt uppgift är Sirus. Vi beklagar felaktigheten.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)