Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SL och Skånetrafiken får beröm av unga

Skånetrafikens hållbarhetsarbete uppskattas av unga. Foto: Ulo Maasing.

Hållbarhet är viktigt för unga svenskar. Det framgår av den färska undersökning som Ungdomsbarometern och pr-byrån Jung har gjort och där man kartlägger unga svenskars attityder kring hållbarhet och deras syn på vilka branscher och varumärken som de unga anser tar störst ansvar för miljön. Drygt 1 500 svenskar i åldern 18 – 35 år har intervjuats och tagit ställning till 273 företag i 20 olika branscher.

Undersökningen visar att hållbarhet är viktigt för unga svenskar – 87 procent av de intervjuade anser det. 75 procent tycker att det är positivt att varumärken står för starka åsikter i sin kommunikation utåt. 31 procent av de unga männen anser att det är mycket viktigt att leva hållbart, en ökning från 23 procent i förra årets undersökning. För kvinnorna är siffran 34 procent, en procentenhet högre än i fjol.

De unga konsumenterna upplever att de tar störst hänsyn till hållbarhet som konsumenter av livsmedel, el, hem- och fritidsartiklar samt transporter. 44 procent säger sig ta större hänsyn till hållbarhet nu än innan covid-19-pandemin.

59 procent av de unga säger sig bli mer positivt inställda till varumärken som kommunicerar sitt hållbarhetsarbete, men 56 procent tycker att företagens hållbarhetskommunikation är tråkig och 53 procent känner inte att den är riktad till dem.

De fem branscher som de intervjuade anser tar störst ansvar för klimatet är:
Bilar & fordon
Transport
Bensin & drivmedel
Livsmedelsproducenter
Elbolag

När det gäller kategorin Transport listar de unga de här företagen som de som arbetar bäst med hållbarhet: SJ, SL, Arlanda Express, Voi, Skånetrafiken.

I kategorin Hotell/Resa placerar sig Scandic på första plats, följd av Clarion, Elite Hotels, Radisson Blu och Nordic Choice. Här kan dock anmärkas att undersökningen inte har varit medveten om att Clarion ingår i Nordic Choice.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)