Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafiken: Öppet fram i februari

Kan kanske öppna framdörrarna i februari. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafiken hoppas kunna öppna framdörrarna för påstigande på alla region- och stadsbussar i februari. Men först måste plexiglasskydd för förarna komma på plats, skriver Sydsvenskan. ”Vi hoppas att i samarbete med våra trafikföretag kunna installera plexiglas i våra bussar i början av 2021. Det ökar smittskyddet och ger förarna extra trygghet, säger Saman Tondnevis, affärsområdeschef på Skånetrafiken till tidningen.

De nya plexiglasskydden har tagits fram efter ett stort arbete av bussoperatören Nobina i Uppsala. Arbetsmiljöverket har godkänt en prototyp av skyddet och Skånetrafiken hoppas på ett slutligt godkännande inom kort.

– Här i Skåne måste vi dels vänta på Arbetsmiljöverkets beslut, dels vänta på leveranser av de nya plexiglasskydden. Det finns ju mer än ettusen stads- och regionbussar i Skåne av ett tiotal olika modeller, säger Saman Tondnevis till Sydsvenskan.

Han hoppas att de nya skydden ska göra att framdörrarna kan öppnas för påstigande i februari. Saman Tondevis menar också att risken för smittspridning passagerare emellan ökar när avstigande och påstigande resenärer trängs vid samma bussdörrar. Dessutom har fuskåkandet ökat betydligt.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)