Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Slutkört med expressbussar till Ludvika

Expressbusslinjen Stockholm – Ludvika läggs ner. Arkivbild: Ulo Maasing.

I september i år meddelade expressbussföretaget Vy Bus4You att företaget sköt upp avvecklingen av linjen mellan Ludvika och Stockholm. Linjen har under en längre tid varit under luppen och ett ökat resande var avgörande för att den skulle fortsätta. Så blir det nu inte. Resandeökningen har uteblivit och nya skärpta restriktioner i landet gör att Vy Travel nu har beslutat att lägga ner linjen.

– Tyvärr har linjen haft svårt att leverera resultat med ett lågt antal resande under en längre period, samt att det finns en begränsad möjlighet för den att växa rent utbudsmässigt. Dessa två faktorer har bidragit till varför vi nu beslutat att lägga ner linjen, säger Elvir Rascic, affärsområdeschef på Vy Travel.

Vy Bus4You understryker att beskedet inte är en direkt konsekvens av coronapandemin, utan beslutet baseras på en längre tids uppföljning där linjen visat en svag utveckling.

– Coronapandemin tillsammans med de senaste mycket strikta restriktionerna har förvisso påskyndat detta beslut, men beslutet grundas på en längre uppföljning än de senaste månaderna, säger Elvir Rascic.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)