Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SRF: ”En katastrof av episka dimensioner”

Didrik von Seth, SRF: Läget för resebranschen är en katastrof av episka dimensioner. Foto:SRF.

När Europa nu åter stänger ned och nya restriktioner införs är framtiden nattsvart för resebranschen. ”Det här är en katastrof av episka dimensioner med en nedgång på mellan 80 och 100 procent beroende på verksamhetsområde”, säger Didrik von Seth, ordförande i Svenska Resebyrå och Arrangörsföreningen (SRF) i en intervju i Svenskt Näringslivs nättidning f+ (klicka här). Han menar att regeringen måste förlänga korttids-permitteringarna och ge ett riktat stöd, baserat på omsättningstapp, till resebranschen. Annars överlever den inte.

– Det som gör detta väldigt smärtsamt är att vi nu kan se hur grannländers regeringar är snabba med att ge stöd till resebranschen. Det betyder att de snabbt kommer att kunna fylla det gap i marknaden som uppstår när våra företag går i konkurs vilket är oundvikligt om detta fortsätter, varnar von Seth.

Han varnar för ”oerhört många konkurser” om situationen håller i sig in i nästa år utan att det kommer några stöd från regeringen.

– Vi tror att även en stor del av nästa år redan är förlorat. Om vi kan komma upp i hälften av den volym vi hade 2019 så får det anses som bra.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)