Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ja till samarbete med expressbussföretag i Värmland

Även Region Värmland vill samarbeta med Vy om expressbusstrafik. Foto: Ulo Maasing.

Region Värmland säger ja till att förbättra möjligheterna till pendling över länsgränsen till Örebro län genom ett periodkortsavtal med kommersiella bussföretag. Samarbetet ska ske med Vy Travel som driver expressbusstrafik under namnen Vy Bus4You och Vy express och gäller sträckan mellan Karlstad och Örebro.

Beslutet klubbades på onsdagen av politikerna i kollektivtrafiknämnden i Region Värmland. För någon vecka sedan fattade politikerna i Region Örebro län motsvarande beslut (klicka här).

Bakgrunden är att den upphandlade och samfinansierade tågtrafiken mellan Karlstad och Örebro upphör den 13 december. Då återstår bara Värmlandstrafiks bussar mellan Karlstad och Karlskoga samt änstrafiken Örebros trafik från Örebro till Karlskoga. Det gör det möjligt att åka buss hela sträckan mellan Örebro och Karlstad, men restiden blir lång och kommer inte att vara lockande.

Därför vill Region Värmland och Region Örebro län gemensamt förbättra möjligheterna till länsgränsöverskridande arbets- och skolpendling genom periodkortsavtal med kommersiella aktörer, något som de båda regionerna anser ger ett bättre och bredare utbud och bättre pendlingsmöjligheter.

Samarbetet med Vy innebär att resenärer med utökad periodbiljett (utfärdad av respektive region) har möjlighet att åka med Vy Bus4You och Vy express på sträckan Karlstad och Örebro.

Korten gäller också i respektive stadstrafik i Karlstad och Örebro.

Fullt utbyggd kommer trafiken att omfatta cirka 18 dubbelturer per vardag. På grund av den pågående covid-19-pandemin körs för närvarande inte det fulla utbudet.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)