Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Störst i Europa på elbussar

Nyligen rullade den 500:e batteribussen ut på Moskvas gator. Ytterligare 100 ska sättas i trafik innan årsskiftet.

Nu är Rysslands huvudstad Moskva överlägset störst på elbussar i kollektivtrafiken. Nyligen sattes den 500:e batteribussen i trafik i Moskva och elbussflottan i staden växer snabbt. Innan årsskiftet ska ytterligare 100 batteribussar rulla ut på stadens gator enligt Moskvas trafikmyndighet.

De elbussar som nu rullar på den ryska huvudstadens gator är samtliga tillverkade i Ryssland. Den 500:e bussen är en KAMAZ 6282 med litiumtitanbatterier och en räckvidd på 70 kilometer på en laddning och med snabbladdning på linjen.En laddning uppges ta 6 – 12 minuter.

Hittills har leveranserna av elbussar till Moskva kommit från de ryska företagen KAMAZ och GAZ, men en helt ny fabrik för produktion av elbussar ska etableras i den ryska huvudstaden nästa år. Fabriken ska få en produktionskapacitet på cirka 400 batteribussar om året.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)