Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svenskarna vill resa i Sverige nästa år

Svenskarna turistade på hemmaplan i somras och kommer att göra så i hög grad även nästa år. Arkivbild: Ulo Maasing.

Som en följd av coronapandemin ökade svenskarna sitt inrikesresande i somras. Samtidigt är intresset bland svenskarna stort för att uppleva mer av Sverige under nästa sommar. Det framgår av en stor undersökning som SNDMO, Swedish Network of Destination Management Organisations, har låtit undersökningsföretaget Research One göra. I undersökningen tillfrågades 7 005 svenskar över 18 år om resvanor och attityder.

Undersökningen Resa i Sverige genomfördes under september månad strax efter avslutad sommarsäsong.

I undersökningen uppger 7 av 10 att de hade planerat att resa mer sommaren 2020. En stor andel av de tillfrågade säger att de i större utsträckning än planerat valde att stanna i närheten av hemmet, dvs. att ha hemester. Inför år 2021 har endast 4% uppgett att de planerar resa mindre än år 2020. Yngre personer är mer benägna än äldre att vilja resa mer under 2021.

Många planerar redan för resande inom landet 2021: Fyra av fem personer uppger att de vill se mer av Sverige framöver. Bland de mer specificerade alternativen har många valt resor till kust och skärgård samt storstäder. Skillnaderna är dock små och det finns en efterfrågan på samtliga av undersökningens specificerade destinationskategorier.

Swedish Network of Destination Management Organisations, som förkortas SNDMO, är en opolitisk, ideell förening. Medlemmar i föreningen är kommuner eller destinationsorganisationer som arbetar med destinationsutveckling i Sveriges större kommuner.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)