Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tallink Silja drar tillbaka storvarsel

Tallink Silja drar tillbaka varsel för 500 medarbetare. Foto: Tallink Silja.

Sedan regeringen på måndagen meddelat att man förlänger systemet för korttidspermittering med sex månader har Tallink Silja nu beslutat att dra tillbaka det varsel på 500 svenska ombordanställda som lades den 22 oktober. Förlängningen av korttidspermitteringen har efterfrågats länge av Tallink Silja och stora delar av den övriga besöksnäringen.

– Vi är oerhört lättade över att regeringen nu meddelat att möjligheterna till korttidspermittering förlängs. Vi har, liksom många andra företag, gjort allt vi kan under pandemins första fas för att anpassa verksamheten och hantera situationen så gott det går. Men när smittspridningen nu ökar snabbt igen krävs ytterligare tid och stöd för att företag i de hårdast drabbade branscherna ska hinna ställa om och anpassa sig till en ny verklighet som är hållbar på lång sikt, säger Marcus Risberg, vd på Tallink Silja.

– Jag kan därför inte med ord beskriva hur lättad jag är över att vi nu kan dra tillbaka varslet och slipper säga upp fler dedikerade, duktiga medarbetare.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)