Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Uppåt för bussarna i oktober

Scania toppar nyregistreringarna av tunga bussar under oktober. Foto: Scania.

Nyregistreringarna av bussar ökade med 44,2 procent i oktober, jämfört med oktober i fjol. Det framgår av Bil Swedens statistik. Men hittills i år har dock bussregistreringarna minskat med 3,6 procent. ”Bussmarknaden styrs till stor del av offentliga upphandlingar och har dessutom påverkats negativt av coronapandemin”, säger Mattias Bergman, vd för Bil Sweden. Scania toppar registreringsstatistiken för månaden när det gäller tunga bussar.

Under oktober registrerades totalt 62 nya bussar (både lätta och tunga), 44,2% fler än under samma tid förra året, då 43 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – oktober 1062 bussar, 3,6% färre än förra året, då 1102 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 51 under oktober, 37,8% fler än under samma tid förra året då 37 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – oktober 866 tunga bussar, 0,7% färre än under motsvarande period förra året då 872 registrerades.

Här är listan på nyregistrerade tunga bussar under oktober enligt Bils Sweden:

Scania 25
Volvo 14
MAN 6
Mercedes-Benz 6

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)