Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vårgårdabuss blir storägare i ReseMakar´n

Slår sina påsar ihop: Resemakar´ns Anneli och Erik Dahlbom i mitten tillsammans de tillträdande ägarna från Vårgårdabuss Östen Hallenbert och Joakim Claesson.

Bussföretaget Vårgårdabuss köper merpartern av researrrangören ReseMakar´n i Vänersborg i en affär som slutfördes på måndagen. Genom affären stärker Vårgårdabuss sin ställning på bussresemarknaden i västra Sverige.

– Vi har jobbat tillsammans länge och vi har nyttjat Vårgårdabuss tjänster för våra resor under 25 års tid. Vi har samma syn på affärer och kommer jobba långsiktigt tillsammans för att skapa den bästa upplevelsen för våra gäster vare sig de åker en kortare transport eller skall på en lång resa till andra sidan av vårt jordklot säger Erik Dahlbom, vd för ReseMakar´n.

– Bolagen kompletterar varandra mycket bra både geografiskt som verksamhetsmässigt. Vi kan nu erbjuda våra kunder som önskar arrangemang av olika slag professionell hjälp att utveckla och genomföra sina resor i vårt delägda bolag ReseMakar´n. Vårgårdabuss kommer i framtiden fortsatt vara en av flera leverantörer av busstransporter i bolaget. Vi ser också fram emot att vara med och utveckla reseverksamheten i ReseMakar´n, säger Östen Hallenbert VD Vårgårdabuss.

Vårgårdabuss startade sin verksamhet 1978 under namnet Södra Härene bilstation, men sedan 1986 heter företaget Vårgårdabuss. Bolaget har mer än 120 bussar och drygt 220 anställda. Depåer för linje- och beställningstrafik finns i Vårgårda, Alingsås, Gislaved, Fristad och Floby. I början av nittiotalet deltog Vårgårdabuss i bildandet av samverkansbolaget Buss i Väst AB, som numera heter Bivab. Genom detta bolag har Vårgårdabuss kört linjetrafik allt sedan dess. Ägare av Vårgårdabuss är idag Östen Hallenbert och Joakim Claesson.

ReseMakar´n startades 1992 av Erik Dahlbom. Företaget utgår allt sedan starten från Trestadsområdet där man har bussdepå i Vänersborg med tre turistbussar och 8 anställda. Bolaget sysslar idag uteslutande med reseverksamhet och beställningstrafik. Årligen reser ca 20.000 resenärer med på företagets resor som omfattar allt från dags- och teaterresor, bussresor runt om i Europa till längre resor med flyg runt om i världen.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)