Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

VDL i samarbete om servicemarknad i Stockholmsområdet

Fredrik Dahlborg, vd för VDL Bus & Coach Sweden och Servicexpertens äger Erik Hult skakar hand om det nya samarbetet mellan företagen.

Busstillverkaren VDL Bus & Coach i Sverige inledde på måndagen ett samarbete med Servicexperten Buss & Lastbil. Samarbetet innebär att Servicexperten tar över verksamheten i den verkstad som VDL Bus & Coach driver i Vallentuna, norr om Stockholm. Verksamheten kommer fortsätta med samma personal och i samma lokaler.

– Servicexperten kommer att fortsätta utveckla verkstaden i Vallentuna och erbjuda service- och reparationstjänster till VDL:s kunder, säger Fredrik Dahlborg, vd för VDL Bus & Coach Sweden.

Servicexperten är en del av Experten Group som idag har omkring 50 anställda på sju platser i Sverige. Experten Group är auktoriserad för Mercedes-Benz och Setra Bussar, DAF Lastbilar och VDL Bussar. Experten Group erbjuder flexibla verkstads- och servicetjänster för transportbils-, buss- och lastbilsägare i sina verkstäder i Bro, Spånga, Västberga, Årsta, Vallentuna och Göteborg samt med hjälp av sin fältservice direkt hos sina kunder.

– Vi vill expandera och erbjuda fler tjänster på fler platser i Sverige. Det ska alltid finnas en Expert nära varje kund. Samarbetet med VDL Bus & Coach är ett viktigt steg på den resan. Med lång erfarenhet och som Sveriges största Service Partner till VDL Bus & Coach, erbjuder Servicexperten Buss & Lastbil i Vallentuna tillsammans med VDL sina kunder servicetjänster, professionell reservdelsförsäljning och teknisk support. Servicexperten Buss & Lastbil är auktoriserade för VDL Bussar samt DAF Lastbilar, säger Erik Hult, ägare till Experten Group.

– Huvudfokus för VDL Bus & Coach i desa svåra och osäkra tider är att stötta våra kunder och partners på bästa möjliga sätt. Vi fortsätter att investera i forskning och utveckling med målsättningen att stärka vår tätposition på elbussmarknaden i våra nyckelmarknader i Europa, säger Fredrik Dahlborg.

Idag finns 43 elbussar från VDL i trafik i Umeå, Helsingborg, Karlstad och Härnösand.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)