Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina köper Göteborgs Buss

Göteborgs Buss förvärvas av Nobina.

Nordens största bussoperatör Nobina fortsätter att växa genom att köpa Göteborgs Buss AB. Affären omfattar en verksamhet om cirka 170 fordon och 220 medarbetare inom upphandlad särskild kollektivtrafik. Nobina uppger att företagsköpet är en del av Nobinas förvärvsstrategi för att stärka och utveckla positionen inom den särskilda kollektivtrafiken.

År 2018 förvärvade Nobina, Samtrans I Stockholms län och med det breddade Nobina sin verksamhet inom den särskilda kollektivtrafiken. Genom förvärvet av Göteborgs Buss etablerar sig Nobina på marknaden för omsorgsresor i Västsverige. Göteborgs Buss verksamhet kommer att fortsätta som ett helägt dotterbolag till Samtrans Omsorgsresor och en del av Nobina-koncernen.

Samtrans målsättning är, skriver Nobina i ett pressmeddelande, att fortsätta utvecklas som marknadsledande på kvalitet inom omsorgsresor och genom Göteborgs Buss stärks och breddas möjligheterna för detta även i Västsverige.

− Förvärvet av Göteborgs Buss är en viktig del av vår strategi framåt att fortsätta utveckla vår position inom omsorgsresor. Det är ännu ett exempel på hur vi arbetar med att identifiera och analysera möjligheter för tillväxt genom förvärv som kompletterar vår verksamhet och vårt kunnande, säger Magnus Rosén koncernchef och vd på Nobina

− Vi är glada över att välkomna Göteborgs Buss och alla medarbetare till Nobina och Samtrans där vi gemensamt ser fram emot att fortsätta växa och utveckla verksamheten för både kunder och samhället. Tillsammans har vi goda möjligheter att fortsätta driva branschens utveckling inom både kvalitet och hållbarhet och på så vis växa i befintliga och nya affärer, säger Tomas Hansson, vd på Samtrans Omsorgsresor AB.

− Det känns bra att ha nått en överenskommelse med en stor och långsiktig aktör som Nobina och det utvecklings och kvalitetsarbete som drivs av Samtrans i branschen. Vi ser också positivt på Nobina och Samtrans vilja att behålla Göteborgs Buss som ett eget dotterbolag i koncernen för att ta tillvara på Göteborgs Buss styrkor. Tillsammans med Samtrans vill vi fortsätta utveckla den särskilda kollektivtrafiken i Sverige, säger Peter Olsson, vd och delägare på Göteborgs Buss.

Göteborgs Buss är idag ett privatägt företag, bildat i april 200 och har de senaste åren visat en stabil omsättning tillsammans med en god förmåga att vinna kontrakt. Bolaget har de senaste tre åren i genomsnitt omsatt ca 130 miljoner kronor med god lönsamhet. Huvudkontoret ligger på Hisingen i Göteborg och företaget har även depåer i Lilla Edet, Härryda, Lerum och Kungälv.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)