Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina: Bättre resultat trots pandemin

Nobinas koncernchef Magnus Rosén.

Trots coivid-19-pandemins stora påverkan på samhället förbättrade Nobina under hösten sin lönsamhet. Både omsättning och rörelseresultat stärktes i jämförelse med samma period förra året. De framgår av Nobinas delårsrapport som presenterades på tisdagsmorgonen. Nobinas koncernchef Magnus Rosén framhåller Samtrans´ omställning av verksamheten som en viktig faktor i lönsamhetsutvecklingen.

Under räkenskapsårets tredje kvartal, det vill säga perioden september – november i år ökade nettoomsättningen med 3,3 procent i jämförelse med samma period förra året, från 2 763 till 2 854 miljoner kronor. Rörelseresultatet förbättrades från 225 till 288 miljoner kronor.

För niomånadersperioden mars – november minskade dock omsättningen med 1,4 procent, från 8 040 till 7 927 miljoner kronor med ett oförämndrat rörelseresultat på 533 miljoner kronor.

– Vi fortsätter att leverera ett starkt resultat, drivet av ökad effektivitet, retroaktiva effekter från omförhandlingar av incitamentsavtal, men framför allt från den omställning av verksamheten som Samtrans genomfört under detta utmanande år, skriver koncernchefen Magnus Rosén i en kommentar till delårsrapporten.

– Samtrans snabba omställning under våren till att i allt större utsträckning stötta samhället i pandemin med olika akuta logistikinsatser har visat sig ha stor betydelse.

Magnus Rosén lyfter också Nobinas starka satsningar på elektrifierad busstrafik och ser framför sig ett fortsatt snabbt skifte till elbusstrafik.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)