Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny chef för Skånetrafiken

Till ny trafikdirektör för Skånetrafiken har utsetts Maria Nyman. Foto: Skånetrafiken.

Till ny trafikdirektör för Skånetrafiken utsågs på fredagen Maria Nyman. Hon kommer närmast från en tjänst som affärsområdeschef för tåg på Skånetrafiken.

Maria Nyman har arbetat inom Skånetrafiken sedan 2019 med ansvar för Pågatågen och Öresundstågen. Dessförinnan arbetade hon mer än 10 år på flygbolaget BRA Sverige AB (tidigare Malmö Aviation). Hon är utbildad ekonom och har lång erfarenhet både som chef och av operativt arbete som projektledare.

– Skånetrafiken ska vara det naturliga valet för den som reser i Skåne och behöver göra sig redo att välkomna resenärerna tillbaka när pandemin är över. Maria Nyman har lång erfarenhet och är en skicklig och utvecklingsinriktad ledare. Jag ser henne som helt rätt person att fortsätta utveckla Skånetrafiken utifrån skåningarnas nya sätt att resa, säger regiondirektör Alf Jönsson i Region Skåne.

Covid-19-pandemin har slagit hårt mot Skånetrafiken. Resandet i november 2020 var bara hälften så stort som för ett år sedan och Skånetrafikens samlade resultat ligger nästan 700 miljoner kronor under budget.

– Vi är i en helt ny situation som vi inte har sett tidigare. Vi behöver använda den här tiden för att rusta oss, så att vi är beredda att välkomna resenärerna tillbaka på ett tryggt och säkert sätt. Min uppgift blir att skapa ett flexibelt och attraktivt reseerbjudande för skåningarna, säger Maria Nyman.

Maria Nyman tillträder sin tjänst som trafikdirektör 1 februari.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)