Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skapar tryggare omsorgsresor

Skiljevägg i ett av Samtrans´ fordon. Foto: Samtrans Omsorgsresor.

Nobinaägda Samtrans Omsorgsresor genomför nu ytterligare åtgärder för att erbjuda sina kunder en trygg och säker resa i coronatider. Det gör företaget med skiljevägg mellan förare och resenär, smittskyddsutbildade förare och noggrant rengjorda fordon.

Redan idag har Samtrans monterat skiljeväggar i 250 fordon och räknar med att ha slutfört 300 monteringar innan jul. Målet är att samtliga 750 fordon ska ha skiljevägg redan efter årsskiftet. I alla fordon finns också handsprit tillgängligt både för förare och resenär.

– Vi har ett ansvar för att våra resenärer ska kunna resa tryggt och säkert med oss. Men också göra vad vi kan för att våra förare som har ett samhällsviktigt uppdrag inte riskerar att bli smittade när är de arbetar, säger Eric Steijer, marknadschef på Samtrans.

Samtrans har under pandemin bland annat avlastat ambulansen med transporter och bistått samhället med provtagningsstationer för covid-19. Därmed har företaget en kompetent, välutbildad förarkår och en robust organisation.

– Har man ett viktigt samhällsuppdrag behöver man ta det på allvar. Det handlar om att vara flexibel och handlingskraftig samt införa de åtgärder som krävs för att bidra till ett starkare samhälle, säger Eric Steijer.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)