Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MK Bussresor tar över gotländsk semesterby

Bussresefamiljen som tar över verksamheten på Björkhaga Strandby på Gotland. Från vänster: Martin Kjellkvist, Anton Bergh, Lisa Wejshag, Rasmus Bergh, Helen Bergh, Malin Bergh, Mikael Bergh. Framför dem står Melvin Bergh och Tuva Wejshag.

Bussresearrangören MK Bussresor har tagit över en av Gotlands mest välrenommerade semesteranläggningar, Björkhaga Strandby. Där kommer man att sköta anläggningen, driva restaurang och sköta om stuguthyrning och camping.

– Vår ordinarie verksamhet har ju stått mer eller mindre stilla sedan i mitten av mars på grund av pandemin. När möjligheten dök upp kände vi att det var en chans vi inte kunde missa, berättar Mikael Bergh på MK Bussresor.

– Vi går in i detta projekt tillsammans med vår familj, som kommer ha ansvar för olika delar i verksamheten. Bland annat kommer vår måg, Martin Kjellkvist, sköta ”kockandet” i restaurangen i sommar. Självklart kommer vi att jobba parallellt med MK bussresor och ser många möjligheter att kunna paketera resor till Björkhaga med buss framöver.

MK Bussresor har länge haft Gotland som en specialitet under somrarna.

– Vi har starka band till Gotland. Sedan 1984 har vi arrangerat resor till ön från stora delar av Sverige, berättar Mikael Bergh.

Tillsammans med sin fru Helen och de vuxna barnen Malin och Anton med familjer, har han tillbringat många somrar på ön.

– Det fantastiska läget och den fina anläggningen gjorde att vi direkt förälskade oss i Björkhaga, säger Helen Bergh.

– Det är mycket nytt att sätta sig in i men vi har sedan tidigare en bred erfarenhet av turism och service. I över 25 år har vi drivit matsal i Visby och med frukost- och middagsservering till våra bussresenärer. Vi har också skött privatrumsuthyrning och semesterlägenheter i Visby. Vi öppnar upp för uthyrning redan i april men restaurangen räknar vi med att ha igång fram i slutet av maj. Naturligtvis får vi avvakta lite med exakt startdatum beroende på vad som händer med den pågående pandemin.

Anläggningen ägs av den välkände gotländske entreprenören Pigge Werkelin (till vänster) och arrenderas av MK Bussresor med Mikael Bergh (till höger).

Anläggningen ägs av den välkände entreprenören Pigge Werkelin och arrenderas nu av familjen Bergh.

– Vi är väldigt glada över att vi lyckats värva MK och familjen Bergh att ta över driften av Björkhaga Strandby, säger Pigge Werkelin.

– MK Bussresor är ett av de bolag som genom åren skeppat flest gäster till ön och har en enorm erfarenhet av Gotland. Vi tror att den erfarenhet de har av att sälja in Gotland, kommer kunna fylla anläggningen även utanför högsäsong. Familjen har ett stort gotlandshjärta och många spännande saker på gång. Vi är säkra på att dom kommer förvalta Björkhaga på bästa sätt.

– ag är en obotlig optimist, säger Mikael Bergh.

– Människor runt om i landet längtar efter att få ut och resa igen. Kommer bara vaccinationen igång ordentligt blir det fart på bokningarna igen. Vi ser redan nu en stor efterfrågan på att boka stugor på Gotland. Vi märker också att våra bussresenärer längtar efter att åter kunna ge sig ut och resa. När det är dags är vi beredda, både på Gotland men även med ett brett utbud av resor med våra bussar som står startklara i garaget i Skara.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)