Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Folkhälsogeneralen åkte kollektivt utan munskydd: ”Genant”

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson utan munskydd. Foto: Folkhälsomyndigheten.

Sedan den 7 januari rekommenderar Folkhälsomyndigheten att resenärer i kollektivtrafiken ska använda munskydd under rusningstid, det vill säga klockan 7 – 9 och 16 – 18. Efterlevnaden av rekommendationerna är det si och så med – bussförare som vi talat med berättar om att 20 – 50 procent av resenärerna använder munskydd. Nu visar det sig att även Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson har åkt kollektivt i rusningstid utan munskydd.

Enligt SvT Nyheter Uppland har det skett vid minst två tillfällen den senaste veckan.

Trafikregionrådet Kristoffer Tamsons med munskydd. Foto: Ulo Maasing.

Carlson pendlar mellan bostaden i Uppsala och arbetsplatsen i Solna och sågs i måndags stiga på ett tåg från Stockholm till Uppsala under rusningstid. Enligt egen utsago har han också åkt buss i Uppsala under rusningstid, rapporterar SvT Uppland.

– Ja, det har jag. Jag tänkte helt enkelt inte på att tiden var sådan. Det är naturligtvis genant, säger han till SvT.

Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd i Region Stockholm och ordförande i branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik reagerar på informationen.

– Det är ytterst allvarligt att ledande företrädare för pandemibekämpningen ignorerar egna ord och beslut. Särskilt som det flitigt pekas finger åt människor och verksamheter som kämpar hårt med att efterleva dessa. Man ska leva som man lär. En förklaring är på sin plats, skriver Tamsons på twitter.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)