Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Många utan munskydd på bussen

Många bussresenärer i Stockholm använde inte munskydd i rusningstrafiken i morse. Foto: Ulo Maasing.

Sedan i morse, torsdag, gäller Folkhälsomyndighetens rekommendation att använda munskydd när man reser i kollektivtrafiken under rusningstid. Intrycken från den första morgonen är att många resenärer inte använder munskydd, trots rekommendationen.

Färre än hälften av busspassagerarna vid en av Stockholms knutpunkter för kollektivtrafik, Odenplan, använde munskydd när bussmagasinet.se under en halvtimme följde trafiken. Det var vid åttatiden på morgonen som normalt är en mycket belastad tid för kollektivtrafiken i Stockholm.

Samtidigt var resenärerna få och ingen trängsel förekom på någon av det trettiotal bussar vi kollade. Av de resenärer som kom upp från tunnelbanan och pendeltågen vid Odenplan föreföll ännu färre använda munskydd. Det är dock möjligt att några av dem hade tagit av sina munskydd på väg upp från plattformarna. Trafikantströmmarna var även här små och några trängselproblem såg vi inte till.

Enligt Ekoredaktionen vid Sveriges Radio bar på torsdagsmorgonen ungefär två tredjedelar av spårvagnsresenärerna i Göteborg munskydd. Även där var det glest i kollektivtrafiken.

Enligt Sydsvenskan tyder de första rapporterna från kollektivtrafiken i Malmö på att flertalet resenärer har hörsammat Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

SR P4 Kronoberg rapporterar om en stor variation av munskyddsanvändning på Resecentrum i Växjö och att många inte använder munskydd.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)