Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd för Destination Gotland

Marcus Risberg blir ny vd för Destination Gotland. Foto: Tallink Silja.

Till ny vd för Destination Gotland har utsetts Marcus Risberg. Han är idag vd för Tallink Silja AB och har en lång bakgrund inom sjöfart och besöksnäring inom Siljagruppen. Marcus Risberg efterträder Christer Bruzelius som går i pension efter att ha varit vd för Destination Gotland sedan 2012.

Marcus Risberg tillträder sin tjänst under andra halvan av mars 2021 och kommer att vara bosatt på Gotland.

Marcus Risberg har en bred erfarenhet och ett stort kontaktnät inom både sjöfarten och besöksnäringen. Som ordförande i Passagerarrederiernas förening, styrelseledamot i Svensk Sjöfart och Svensk Turism har Marcus Risberg en gedigen kompetens och förståelse för marknaden och de spännande utvecklingsmöjligheter som Destination Gotland och hela Gotlands besöksnäring står inför.

– Med sitt ledarskap och kommersiella fokus blir Marcus Risberg en nyckelperson för att förverkliga den klimatfärdplan som styrelsen antagit, som innebär att vi kommer att minska utsläppen med 70 procent till år 2030. Marcus Risbergs starka kommersiella bakgrund blir också en stor tillgång i arbetet med att utveckla Destination Gotlands kunderbjudande ytterligare, säger Håkan Johansson, styrelseordförande i Destination Gotland.

– Destination Gotland är ett otroligt fint företag med en samhällsviktig uppgift av stor betydelse, vilket inte minst blivit tydligt under det gångna året. Som ålänning så vet jag hur avgörande goda kommunikationer är för förutsättningarna att leva och verka på en ö som Gotland, säger Marcus Risberg.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)