Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Optimism hos FlixBus inför året

FlixBus räknar med att snart återgå till ordinarie utbud i Sverige. Foto: Ulo Maasing.

Expressbussföretaget FlixBus uttalar sig optimistiskt inför fortsättningen av det här året och räknar med att snart kunna återgå till ordinarie trafikutbud i Sverige. Dessutom kommer FlixBus också att starta tågtrafik mellan Stockholm och Göteborg under namnet FlixTrain.

Globalt minskade antalet resenärer med FlixBus med närmare femtio procent under 2020 som en följd av covid-19-pandemin, stängda gränser och lokala restriktioner. Det gjorde att FlixBus moderföretag, FlixMobility, valde att tillfälligt stänga ner stora delar av sin buss och tågtrafik. Även i Sverige reducerades nätverket kraftigt men trots den rådande Covid-19 pandemin lyckades FlixBus Sverige hålla trafiken igång under hela året.

– Att planera linjetrafik under pandemin har varit en utmaning. Under normala förutsättningar vet vi när våra resenärer vill resa, men 2020 har varit allt annat är normalt. Att vi, tillsammans med våra busspartners, har kunnat reagera snabbt och planera om trafiken har varit nyckeln till framgång och resulterat i att vi kunnat hålla trafiken igång. Vi är oerhört tacksamma över våra busspartners engagemang då pandemin har drabbat dem hårt, säger Peter Ahlgren, vd för FlixBus Norden.

Trots reducerad trafik och förändringar i resmönstren så ser FlixBus ljust på framtiden.

– Vi vet att det finns en längtan och ett behov av att kunna resa som förr och vi hoppas därför att vi snart ska kunna erbjuda våra kunder samma utbud och service som innan pandemin. Vi kommer fortsätta att vara ett miljövänligt och prisvänligt transportalternativ även i framtiden, säger Peter Ahlgren.

Under året kommer FlixBus´ moderföretag FlixMobility att starta tågtrafik mellan Stockholm och Göteborg.

I höstas skrev FlixBus kontrakt med Hector Rail vilket innebar att de senarelagda planerna att expandera med tågtrafik i Sverige under namnet FlixTrain blir verklighet under 2021.

Sverige blir således FlixTrains första expansion utanför hemlandet Tyskland. Den första tåglinjen kommer att gå mellan Göteborg och Stockholm. Något officiellt lanseringsdatum har ännu inte tillkännagivits.

– Tågtrafik är en viktig del i ett klimatsmart resande. När vi på sikt återgår till det nya normala efter pandemin så tror vi att antalet tågpendlare kommer att öka då flyget troligtvis inte har hunnit återhämta sig. FlixTrain kommer då att kunna erbjuda resenärer ett prisvänligt alternativ i förhållande till sina konkurrenter,säger Peter Ahlgren.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)