Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark december avslutade svagt år

Den tyska bussmarknaden var den enda av de stora marknaderna i EU som ökade antalet nyregistrerade bussar i fjol, bland annat genom att BVG i Berlin satte in många nya elbussar i sin trafik. Foto: Ulo Maasing.

December blev en stark månad när det gäller nyregistreringar i EU av bussar över 3,5 ton. Det framgår av färska siffror från de europeiska fordonstillverkarnas branschorganisation ACEA. Under månaden ökade nyregistreringarna med 13,4 procent, jämfört med december 2019. Men som helhet krympte bussmarknaden i EU avsevärt under förra året.

Under december var det en kraftig uppgång av nyregistreringarna på samtliga stora bussmarknader i EU. Undantaget var Frankrike med en nergång på 20,9 procent. Italien ökade med 13,4 procent, Tyskland med 22,1 procent och Spanien med hela 60,9 procent.

Till följd av covid-19-pandemin blev dock helåret 2020 svagt när det gäller nyregistrerade bussar i EU. För EU som helhet minskade nyregistreringarna med 20,3 procent till totalt 29 147 bussar över 3,5 ton.Spanien backade med 35,9 procent, Italien med 24,9 procent och Frankrike med 10,8 procent.

Den enda av de stora bussmarknaderna i EU som växte under fjolåret var Tyskland med en blygsam ökning på 0,4 procent.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)