Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scandic: Gäster bara i vart fjärde rum

Under fjärde kvartalet i fjol lyckades Scandic bara hyra ut vart fjärde hotellrum. Under december och januari var beläggningen ännu sämre – 15 procent.

Nordens största hotellföretag, Scandic, lyckades bara hyra ut vart fjärde rum och knappt det under det fjärde kvartalet i fjol. Detta på grund av ökad smittspridning och skärpta myndighetsrestriktioner på samtliga Scandics marknader. Under december och januari har beläggningen på Scandichotellen endast varit 15 procent enligt Scandics bokslutskommuniké som presenterades på onsdagsmorgonen. För helåret 2020 gjorde Scandic en förlust på 1,5 miljarder kronor jämfört med en vinst på två miljarder 2019.

Under februari räknar Scandics ledning med att komma upp i en beläggningsgrad på 18 procent.

Företaget tror dock på en återhämtning under året.

– Vi är övertygade om att hotellmarknaden kommer att återhämta sig under 2021. I takt med att vaccinationerna genomförs utgår vi från att restriktionerna lättas vilket kommer att möjliggöra ökat resande, sport-och kulturevenemang och möten. Initialt räknar vi med att efterfrågan kommer att vara driven av intra-nordiskt resande, vilket normalt utgör drygt 80 procent av Scandics totala gästnätter, skriver Scandics vd och koncernchef Jens Mathiesen i bokslutskommunikén.

Han räknar med att i det korta perspektivet kommer efterfrågan helt att styras av i vilken takt restriktionerna lättasoch tror på en ökad beläggning, månad för månad. För sommaren räknar Jens Mathiesen med en bättre beläggning än förra sommaren.

– Men avgörande för detta är att smitto- och dödstalen fortsätter att minska innan vaccinationerna är genomförda till sommaren, skriver Mathiesen.

Samtidigt har dock den neråtgående kurvan för antalet smittade i Sverige brutits och vänt uppåt och i vecka uttryckte Folkhälsomyndigheten en oror för en tredje smittovåg.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)