Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skellefteå Buss servar Ivecobussar

Skellefteå Bus har investerat i sju biogasbussar från Iveco och blir nu kontraktsverkstad för busstillverkaren i norra Sverige. Bild: Skellefteå Buss.

Kommunägda bussföretaget Skellefteå buss blir kontraktsverkstad för Iveco Bus i norra Sverige. Avtalet är på två år och gäller såväl garantireparationer som service för alla Iveco-bussar i regionen. Detta sedan bussföretaget investerat i sju biogasbussar från Iveco Bus.

–  Vi valde Skellefteå buss eftersom vi ser potentialen i deras verkstad och känner att deras personal har möjlighet att ta hand om bussarna på ett bra sätt, säger Adam Djupfeldt, försäljningschef på Wetlandia som är Iveco Bus huvudåterförsäljare i Sverige.

När det stod klart att Skellefteå buss hade vunnit Länstrafikens upphandling för trafikområde nordvästra Skellefteå investerade bolaget i sju biogasdrivna bussar från Iveco Bus, som vann Skellefteå buss upphandling på pris och busstyp. Dessutom har de sedan tidigare två upphandlade förskolebussar samt en reservbuss från just Iveco. Med totalt tio biogasbussar från Iveco i sin fordonspark har Skellefteå buss investerat i teknik, verktyg och utbildning av verkstadspersonal för att kunna serva och reparera bussarna.

Det nya avtalet tecknas med Ivecos agentverkstad i Sverige, EA Verkstad, och gör Skellefteå buss till Ivecos enda kontraktsverkstad för bussar norr om Örebro.

– Skellefteå buss har fantastiska lokaler för både garantireparationer och service av den här typen av bussar och deras verkstadspersonal specialiseras för att bli proffs på att hantera biogasbussar från Iveco, säger Adam Djupfeldt.

Som kontraktsverkstad kommer Skellefteå buss att hantera service och reparationer för Ivecobussar både i den egna fordonsparken och de som ägs av privata bussbolag i regionen.

– Det finns inga andra alternativ i den här delen av landet och så länge det inte finns någon annanstans att vända sig så kommer vi att erbjuda de här tjänsterna för bussar från Iveco. Avtalet är till att börja med skrivet på två år och kommer att utvärderas var sjätte månad, säger Skellefteå buss tekniske chef Håkan Fahlgren.

Skellefteå Buss´ nya bussar tas i trafik idag, den 1 februari i Länstrafikens nordvästra trafikområde och de har levererats med värmesystem speciellt anpassade för klimatet som råder i regionen.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Och hur stämmer den verksamheten med Kommunallagen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)