Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tallink Silja kräver negativt covidtest

Från och med tisdag krävs negativt covid-19-test för att få resa med Tallink Silja till Finland. Foto: Tallink Silja.

Från och med den 23 februari och tills vidare måste passagerare som reser till Finland med Tallink Silja uppvisa ett negativt covid-19 testresultat eller ett medicinskt intyg som visar att passageraren har haft covid-19 och tillfrisknat från sjukdomen. Anledningen är nya starka rekommendationer som Finlands hälsovårdsmyndighet har utfärdat till alla rederier som trafikerar med passagerarfärjor mellan Finland och grannländerna.

Kravet gäller samtliga passagerare, även finska medborgare som reser till Finland.

Kryssningspassagerare som åker på en kryssning från Finland utan att gå iland i Estland eller Sverige är undantagna.

Undantagna från kravet är också barn som är högst tolv år, bytesbesättningar för transportmedel, besättningsmedlemmar som åker till eller från arbetspass, lastbilsförare som reser i arbetet och andra personer som är viktiga för den finska försörjningsberedskapen och där krav på uppvisande av negativt testresultat för inresa till Finland skulle utgöra ett praktiskt oöverstigligt hinder.

För alla övriga resenärer gäller att de antingen måste visa upp ett negativt covid-19-testresultat som är högst 72 timmar gammalt från testtillfället, eller ett medicinskt intyg som visar att personen haft covid-19 och tillfrisknat under de senaste 6 månaderna.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)