Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussarna ökade i stillsam månad

Setra och Volvo toppade nyregistreringarna av tunga bussar under februari.

Nyregistreringarna av bussar ökade under februari, jämfört med samma månad förra året. De framgår av statistik från Bil Sweden. Men siffrorna är små. Under februari registrerades totalt 35 nya bussar (både lätta och tunga), 34,6% fler än under samma tid förra året, då 26 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – februari 137 bussar, 114,1% fler än förra året, då 64 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 26 under februari, 18,2% fler än under samma tid förra året då 22 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – februari 102 tunga bussar, 96,2% fler än under motsvarande period förra året då 52 registrerades.

– Hittills i år har nyregistreringarna av bussar ökat med 114 procent, dock från en låg nivå. Bussmarknaden har påverkats negativt av Coronapandemin, men för vissa segment som styrs av offentliga upphandlingar, har förnyelsen av bussflottan fortsatt, säger Mattias Bergman, vd för Bil Sweden.

Här är registreringssiffrorna för februari:

Volvo 8
Setra 8
Mercedes-Benz 5
Scania 5

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)