Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dassbråk i Alingsås

Det har blossat upp en konflikt om toaletterna på bussterminalen i Alingsås. Konflikten började för sex veckor sedan när Västtrafik och Västfastigheter bytte betalsystem för toaletterna på terminalen. Det medförde att bussförarna inte kan nyttja den toalett som ligger på gatuplanet, nära bussarna. Istället hänvisas de till en annan toalett, längre bort i terminalen och en trappa upp. ”Det känns skit, rent ut sagt”, säger skyddsombudet Tomas Revell vid Vårgårdabuss till SvT Nyheter Väst.

Alternativet är att betala för toalettn på gatuplanet, som numera är en kundtoalett.

– Man ska inte behöva betala för att gå på toa under arbetstid, säger, säger Tomas Ravell till SvT Väst.

– Många gånger vi kör in här så har vi bara en minut, säger han till SR P4 Göteborg. Han har anmält problemet till Arbetsmiljöverket.

– För tjejerna är det katastrof. Vi män har det ju lite lättare. Jag kan tala om att det är många hållplatser som har blivit inpinkade nu.

Till SR Göteborg säger Västtrafik att enskilda förare kan få tillgång till kundtoaletten, men att det är arbetsgivarens uppgift att ändra i personalens arbetsschema så att pauserna kan bli längre.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Västtrafik säger att det är arbetsgivarens uppgift att ändra i schemat så att chauffören hinner kissa.

    Fattar de inte att schemat bygger på tidtabellen? Om den som planerar trafiken lägger in lite längre tid vid ändhållplatsen så hinner man ju uträtta det som behövs, inom den tid som föreskriven för toa-paus. Lägger de inte tid i tidtabellen måste ju trafikföretaget ha fler chaufförer som kan byta av, vilket blir fördyrande för trafiken.

    Men de är väl smidigare att säga att det är någon annan som är ansvarig….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)