Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mekka i ny utbildning i fordonsteknik

Mekka Service, som ingår i samma koncern som bland andra Bergkvarabuss och Scandorama, har tillsammans med Arbetsförmedlingen och Lernia etablerat en ny utbildning i fordonsteknik. Foto: Mekka.

En ny utbildning i fordonsteknik har etablerats i Kalmar genom ett samarbete mellan Mekka Service, Arbetsförmedlingen och Lernia. Mekka Service ingår i samma koncern som Bergkvarabuss, Scandorama och Traveller Buss. Utbildningen sker i Mekka Service´ lokaler i Kalmar, i anslutning till Bergkvarabuss huvudkontor.

Bakgrunden till initiativet är regionens behov av kvalificerad arbetskraft inom fordonsteknik. Det råder en stor brist inom de yrkesområden som utbildningen täcker in. Arbetsförmedlingen bedömer att motorfordonsmekaniker och fordonsreparatörer har mycket goda möjligheter till arbete det närmaste året. På fem års sikt bedöms möjligheterna till arbete fortsatt vara mycket goda.

Utbildningen är en arbetsmarknadsutbildning genom Arbetsförmedlingen som levereras av utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia. Utbildningen genomförs i Mekka Service’ lokaler i Kalmar som ligger i anslutning till Bergkvarabuss huvudkontor.

– Vi är givetvis mycket glada att vi kunnat upplåta vår verkstadslokal till den här utbildningen. Mekka Service är en stor organisation med ett tjugotal verkstäder för tunga fordon runt om i södra Sverige och vi har ett ständigt behov av kvalificerad arbetskraft. Vår förhoppning är att vi ska kunna anställa flertalet av de som nu går utbildningen så snart de är färdiga, säger Mats Melander, Servicechef, Mekka Service.

Utbildningen är en arbetsmarknadsutbildning, för att man ska få gå utbildningen ska man vara inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen. För att kunna komma in på fordonsutbildningen måste man ha B-körkort och goda kunskaper i svenska språket.

Mekka Service ingår i koncernen Mekka Traffic Group, där bland annat Bergkvarabuss AB, Scandorama, Traveller Buss AB med flera företag. också ingår.

Taggat som: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)