Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Otillåten flygplatsreklam på bussar

Reklam på VL-bussar inför folkomröstningen om Västerås Flygplats. Den vänstra är otillåten, den högra tillåten. Bild: VL/Instagram.

På söndag är det folkomröstning i Västerås i en fråga som är laddad och där många har starka åsikter. Ska Västerås förlusttyngda flygplats bevaras eller läggas ner? Inför folkomröstningen har olika parter marknadsfört sin ståndpunkt på olika sätt, bland annat genom reklam på VL:s bussar. Men en del av reklamen har varit otillåten och har nu fått plockas bort av VL därför att den stred mot VL:s egna regler, skriver Vestmanlands Läns Tidning.

Det är en del av jasidans reklam som måste bort, alltså den sida som vill att flygplatsen ska finnas kvar. Inte på grund av innehållet i reklamen. Utan på grund av avsändaren, kampanjen bevaraflygplatsen.se.

Problemet är att kampanjen inte har ett politiskt parti som avsändare.

Enligt VL:s egna regler får bara politiska partier göra reklam på bussarna inför val och folkomröstningar: ”Under en period av tolv veckor innan allmänna val. till kommun, landsting, riksdag eller EU, samt i förekommande fall av folkomröstning respektive extra val, får endast åsiktsreklam med politiskt parti som avsändare förekomma. Undantaget är reklam för hjälporganisationer.”

Inte heller nejsidans ”stoppamiljonrullningen.nu får annonsera på VL:s bussar.

– Sådana är våra regler för bussreklamen, givetvis även för denna kampanj. Den måste plockas ner, säger VL:s marknadschef Marie Christensson till Vestmanlands Läns Tidning.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)