Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svealandstrafiken köper nio bussdepåer

Bussdepå Bettorp i Örebro är en av de nio depåer som Svealandstrafiken förvärvar. Foto: Lasse Fredriksson.

Det samhällsägda bussföretaget Svealandstrafiken förvärvar under våren två fastighetsbolag som innefattar totalt nio bussdepåer i Örebro län. Företaget uppger att affären är en del av förberedelserna inför de framtida trafikstarter som Svealandstrafiken har i uppdrag att genomföra i länet under åren 2021–2025.

– Vår grundhållning är att vi själva bör äga och förvalta de depåer som vi eller våra underentreprenörer utgår ifrån idag eller i framtiden. För oss är den lokala förankringen en viktig faktor samtidigt som vi vill skapa rätt förutsättningar att på sikt anpassa lokalerna till den teknikutveckling vi ser framöver säger Peter Liss, Svealandstrafikens vd.

Svealandstrafiken äger för närvarande tre depåer i Västmanland: Fagersta, Sala och Köping. Genom att äga även depåerna i Örebro län skapas möjligheter att sänka bolagets totala depåkostnader.

– Vi är helt enkelt väldigt bra på att förvalta depåer, därför ser vi det naturligt att själva äga depåerna istället för att hyra dem säger Mattias Ceder, ekonomichef och områdesansvarig för fastighet inom Svealandstrafiken.

Bussdepåer i Örebro län AB förvärvas från Länsgården Fastigheter AB som innefattar depåerna i Odensbacken, Kopparberg, Lindesberg, Askersund, Laxå, Nora, Hällefors och Karlskoga.

Bolaget Rodret 6 & 8 i Örebro AB förvärvas från Örebroporten Fastigheter AB som innehåller bussdepån i Örebro.

De bägge förvärvade bolagen kommer att fusioneras upp i Svealandstrafiken AB. Formellt beslut om förvärven har tagits av ägarna Region Örebro län och Region Västmanland under februari och Svealandstrafiken tar över depåerna preliminärt under maj 2021.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)